SELAMAT MAJU JAYA BUAT SEMUA CALON SPM 2021!

trial-spm

Bagi ibu bapa, tiada apa yang diharapkan selain anak-anak memperoleh kejayaan. Justeru, ambil ruang dan kesempatan yang ada, iringi mereka dengan seribu satu doa.

SETELAH tertangguh dan ditunda berikutan pandemik Covid-19, akhirnya peperiksaan SPM 2021 akan bermula Rabu, 2 Mac 2022.

Walaupun terpaksa mengharungi pelbagai cabaran, dugaan dan rintangan sejak pandemik Covid-19 melanda dua tahun lalu, kita percaya semua calon sudah bersedia untuk memasuki medan peperangan ini.

Sesungguhnya serangan wabak, penutupan sekolah, penundaan jadual peperiksaan dan sesi PdPR bukanlah alasan untuk anak-anak kita kecewa, mengalah dan putus asa.

Sebaliknya ia telah mendidik mereka untuk menjadi lebih kental, belajar untuk berdikari dan berdaya tahan secara mental dan fizikal.

Selain anak-anak, ibu bapa pastinya teruja menantikan detik yang ditunggu begitu lama, yang kebiasaannya dahulu diadakan pada setiap penghujung tahun.

Bagi ibu bapa, tiada apa yang diharapkan selain anak-anak memperoleh kejayaan. Justeru, ambil ruang dan kesempatan yang ada, iringi mereka dengan seribu satu doa.

Teruskan memberi motivasi, dorongan dan kata-kata semangat supaya mereka lebih tenang ketika menjawab kertas peperiksaan.

Lindungilah keselamatan dan kesihatan mereka, pastikan juga anak hadir ke sekolah mengikut jadual peperiksaan dan sentiasa mematuhi SOP yang telah ditetapkan oleh pihak sekolah.

Restuilah mereka. Semoga Allah memberkati dan mempermudahkan perjalanan sepanjang peperiksaan yang bakal menentukan hala tuju dan masa depan anak ini.

 

Pihak pengurusan dan seluruh warga KOLEJ UNITI dengan tulus ikhlas mendoakan kejayaan anak anda. Kami sentiasa bersedia membantu membina kecemerlangan anak-anak ini di peringkat pengajian tinggi nanti.

Selamat maju jaya!

 

 

Kolej UNITI realiasi impian anda..!

Sebagai sebuah IPT terkemuka, berpengalaman dan berstatus 6 Bintang MyQUEST (2016/2017), Kolej UNITI akan membantu membina kecemerlangan anak dengan pendidikan berkualiti.

Yuran pendaftaran serendah RM250, yuran pengajian berpatutan, elaun sara diri dan kemudahan penginapan sepenuhnya di dalam kampus menjadikan Kolej UNITI pilihan terbaik ribuan ibu bapa sejak 25 tahun lalu.

Pelbagai program pengajian berimpak tinggi dan berpaksi industri tersedia untuk dipilih. Graduan Kolej UNITI diiktiraf Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan sentiasa menjadi pilihan syarikat-syarikat ternama.

Klik butang di bawah. Ayuh bersama-sama gilap potensi anak anda!

14 PROGRAM YANG MENDAPAT AKREDITASI MQA 

Peluang melanjutkan Pengajian di peringkat IJAZAH di UNIVERSITI didalam dan Luar Negara.

» Kami menyediakan tempat tinggal (ASRAMA /APARTMENT) sehingga tamat pengajian 3 tahun.

» Kemudahan pembelajaran dgn SUASANA KONDUSIF di Kampus yg indah berdekatan dgn pantai dan Pusat Peranginan Port Dickson.

»  Yuran pengajian yang rendah

» Kemudahan pinjaman kewangan disediakan (PTPTN, Yayasan Negeri,ZAKAT, KWSP dan Dan YAYASAN UNITI)

»  Diploma kami TERBAIK diiktiraf oleh kerajaan KPT, MQA,JPA dan MyQuest* serta memenuhi keperluan *PASARAN KERJA,BADAN PROFESIONAL dan INDUSTRI.

»  Suasana BILIK KULIAH BERHAWA DINGIN sepenuhnya yang selesa dan menarik aktiviti pembelajaran.

»   Program *KEUSAHAWANAN,  PEMBANGUNAN INSAN dan PENGUKUHAN BAHASA INGGERIS

aktiviti outdoor disediakan

kolej uniti port dickson

kemudahan Asrama

Peluang Kerja Keusahawanan

TIPS UNTUK CALON SPM

tidur awal
jaga makan
bawa kelengkapan alat tulis
mohon doa ibu bapa

DOA PENERANG HATI

ALUMNI KAMI..

BUN CHONG PREM

WARTAWAN
RTM

uniti4

NUR ATHIRAH AZRI

Media Content mARKETING
aT TFIE KL SDN BHD

HASMIRAWATI DESA

Guru Pelatiih
ILK Kuala Lumpur

NAK INFO LANJUT?

Upload your SPM result here

© copyright reserved. JomMasukUniti 2022